Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

HD6950 i błąd przy instalacji sterowników.

Coobshtal

Pytanie

Opublikowano

Witam.
Otóż mój problem polega na tym, iż nie mogę w pełni zainstalować sterowników do karty graficznej XFX HD6950 1GB.
Sterowników wyszukał na www.google.pl , wpisując poprostu "HD6950 drivers win 7 64", oczywiście otworzyłem pierwszy link ze stroną producenta, ściągnąłem stamtąd najnowsze sterowniki (oczywiście próbowałem też instalować starsze ale to nic nie dało) a oto dziennik zdarzeń:

http://scr.hu/0thm/szxaq 

Problem też polega na tym, że część gier działa, a część nie. Np. Far Cry 3/4 chodzą, a BF3 już ma AppCrasha, na wcześniejszej grafice tak sie nie działo. W grach które chodziły na starej karcie nie wyskakiwał AppCrash, a teraz to jest notoryczne...

sygnasz.jpg

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zero efektu, dalej to samo się dzieje... ;c Błąd instalatora, a potem dziennik zdarzeń z trzema niepowodzeniami ;x ;/ bez twardego formatu chyba się nie obejdzie ;x

sygnasz.jpg
Opublikowano

Odinstalowałeś sterowniki starej karty graficznej? Crashe są winą kolidacji (?) sterowników. Znaczy, że się gryzą nvidii z radeonem.

Pobierz program "Driver Cleaner", odpal tryb awaryjny, zainstaluj program, odpal, wybierz z listy po kolei wszystko od nvidii i klikaj "Clean". Potem spróbuj od nowa zainstalować sterowniki radeona.

Opublikowano

udało mi się poradzić z BFem, zrobiłem reinstal i zakupiłem DLC i to jakoś w dziwny sposób pomogło. No cóż, teraz to tylko kwestia sformatowania dysku i instalacji innego systemu, bo na Windows 7 Professional N 64bit mam często problemy z różnymi rzeczami jak rejestr itd.

sygnasz.jpg
Opublikowano

Heh... raczej system ma swoje błędy, a poza tym sterowniki ze starej karty będą siedzieć głęboko w plikach systemu. Nic innego jak zalecam format, ale samego systemu :)

A co do naprawy młotkiem PAMIĘTAJ:

"Jeżeli nie możesz czegoś naprawić młotkiem, użyj większego młotka" xD

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

wszystko dalej jak wywalało tak wywala. Skyrim tak samo do Menu nie wchodzi. Ze skyrimem próbowałem już myku z ustawieniem dźwięku ale też nic z tego ;x Nie wiem już co zrobić. 

sygnasz.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...